Skip to content Skip to footer

Pancar Turşusu

Kırmızı pancar birçok vitamin ve mineral deposu olmasının yanında çok iyi bir antioksidandır. Her zaman tüketmemiz gereken bir besin kaynağıdır fakat özellikle bu dönemde hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi hem de strese iyi gelmesi açısından kesinlikle tüketilmelidir. Lezzetine zaten diyecek bir şey yok bence. Onun için bende kırmızı pancarın en lezzetli hallerinden birisi olan turşusunu yaptım. 

Malzemeleri: 

• 1 kg pancar
• 1 bardak sirke 
• 2 adet limon
• Tuz
• Sarımsak  

Yapılışı:  

1 kg pancarın kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğradım. Tencereye aldım ve üstünü biraz geçecek kadar kaynamış su ekledim. 10-15 dakika yumuşayana kadar kaynattım ve pancarları başka bir kaba aldım. Suyuna 1 bardak sirke, 2 büyük limon suyu(küçükse 3 tane ekleyin) ve tuz ekledim (tuzu biraz fazla eklenmeli, tuzlu bir tat olmalı çünkü kavanozda kaldıkça pancarda tatlılığını veriyor). Pancarları kavanozlara ayırdım, her kavanoza 2-3 diş sarımsak ve hazırladığım suyu ekleyerek sıkıca kapattım. Birkaç güne yemeye hazır muhteşem bir tat oluyor.

Yorum Bırak!